GEMİ SU ALIRKEN ISLANMAMAK İÇİN ETEKLERİ KALDIRMAK YETMEZ. .

GEMİ SU ALIRKEN ISLANMAMAK İÇİN ETEKLERİ KALDIRMAK YETMEZ. .
12 Ağustos 2017 tarihinde eklendi, 4.214 kez okundu.

Süt sanayicileri toplumun taleplerini ve endişelerini yeterince algılayamıyor… . Süte uygulanan ısıl işlemler, çeşitli işleme teknolojileri ve katkı maddeleri kullanımı konularında tüketici endüstriye karşı güvensizlik duyuyor. .

SOKAK SÜTÜ Bu nedenle hijyen ve mikrobiyolojik bakımdan herhangi bir standardı olmayan sokak sütüne olan talep her geçen gün artıyor. . Özellikle eğitim ve gelir düzeyinin yüksek olduğu semtlerde açık sütlere ilgi daha da fazla. . Ne yazık ki süt endüstrisi bu durumu henüz doğru okuyabilmiş değil. . UHT KUTU SÜT Endüstri, sütte UHT tekniği, yoğurtta ise homojenizasyon işlemi konusunda tüketicinin endişelerini giderecek bir argüman bile geliştiremedi. . Geleneksel tüketim alışkanlıkları nedeniyle toplumumuz çiğ süt alıp yoğurdunu evde yapmak istiyor. Evde yoğurt yapımı endüstriyel yoğurt üretimini kat be kat aştı. . OKUL SÜTÜ UHT …. Toplumun bu yöndeki tercihine karşı çözüm üretilemiyor ve tüketici ısrarla UHT süt tüketmeye zorlanıyor. . Toplumun sokak sütüne ilgi göstererek endüstriye verdiği mesaj ise sanayicilerimiz tarafından doğru okunamıyor. . Süt sanayicisi, açıkta satılan sütlere talebin artmasından kendini hiç mi hiç sorumlu hissetmiyor.. . Peki, süt ürünleri bu denli dezenformasyona maruz kalırken, üreticiler bilgi kirliliğine karşı ne yapıyorlar? . Türkiye’nin en büyük süt işletmelerine, endüstriyel süt ürünleri hakkındaki bilgi kirliliğine yönelik herhangi bir çalışmalarının olup olmadığını sorulduğunda; .. BİZİ İLGİLENDİRMEZ “Bunlar bizim sorunumuz değil, bu tür iddialar Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile anneleri ilgilendiriyor” olmuştu. . Süt sanayicilerine çeşitli platformlarda tüketicinin süt ürünlerine güvenini sağlamak için ne yaptıklarını sorduğumuzda, çoğunun bu konuda bir fikre bile sahip olmadığını görüyoruz. . Süt ürünleri hakkındaki bilgi kirliliğine karşı verilen mücadelede süt ürünlerinden para kazanan ve bu ürünler sayesinde zenginliğine zenginlik katanlar konu kendilerini hiç ilgilendirmiyormuş gibi davranmayı sürdürüyorlar. . KALIN DUVARLAR ÖRÜLÜYOR

Süt sanayicisi ile bağrından çıktığı toplum arasında kalın duvarlar var sanki. Sanayicimiz toplumun taleplerini ve endişelerini yeterince algılamıyor veya anlamak istemiyor. .

Oysa sanayici, ürettiği besine toplumun güven duyması için çaba göstermeli. Dile getirilen iddialar ciddiye alınıp bilimsel çalışmalarla doğruluğu/yanlışlığı tespit edilmeli . . ENDÜSTRİYEL ÜRETİM TARTIŞILIYOR Toplumda endüstriyel üretime karşı ciddi eleştiriler ve güvensizlik varken, sanayicimiz bu eleştirileri ve güvensizliği hiç üzerine alınmıyor. .

Oysa sanayicinin çiftçiden sütü daha ucuza alıp, işlediği süt ürününü daha iyi fiyata satmanın ötesinde bir gündemi olması gerekir. .

Hepimizin içinde olduğu gemi su alırken ıslanmamak için etekleri kaldırmak yetmez. .

Herkesin eline bir kova alıp suyu boşaltmaya yardımcı olması gerekmez mi?

 

Haydar YILMAZ
Araştırmacı Yazar

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Sayfa başına git